Light and Art Experience

Lights on Van Eyck is een unieke licht- en klankbeleving en ode aan de grootmeester Jan Van Eyck!

De Gentse Sint-Niklaaskerk is de uitgelezen locatie voor wie houdt van een unieke mix van multimediale kunst, muziek en projectie! Een digitale en muzikale interpretatie van Het Lam Gods en Van Eycks oeuvre bezorgen je bijna een half uur pure verwondering.
Immersieve beleving​
Projecties op alle muren en gewelven. Het oeuvre van Van Eyck hult de gehele kerk (tot in de nok!) in schoonheid. Een digitale interpretatie van het Lam Gods, gebracht op vier grote dansende robotarmen. Brits kunstenaar Mat Collishaw brengt werelds meest gekende triptiek van de Vlaamse primitieven écht tot leven. Regelmatige live concerten maken het totaalplaatje af.​

Lights on Van Eyck is een zeer toegankelijke manier om het indrukwekkende oeuvre van Van Eyck te ontdekken. De essentie van zijn techniek is dat hij kleur en licht heel helder weergeeft. Een verwonderlijke ontdekking voor de mens uit de 15e eeuw: een publiek dat nog nooit een dergelijke weergave van de wereld had gezien. Door de gebruikte technologie accentueert Lights on Van Eyck dit heldere licht en de zuivere kleuren. Zoals de Middeleeuwse mens het eeuwen geleden al deed, zal het publiek hier met dezelfde verwondering naar Van Eycks werk kijken.

Prof. Dr. Jan Dumolyn

Van Eyck expert

Een creatie van:

Met dank aan onze partners:

stad Gent logo
OMG! Van Eyck was here logo
Arteveldehogeschool logo
Taxshelter logo
Podiumfonds logo
Radio2 logo